1. Γενικά (8)

1.1. Τι είναι το Google Business View;
Το Google Business View είναι το Street View για το εσωτερικό των επιχειρήσεων. Με το Google Business View μπορείτε να προσκαλέσετε τους χρήστες του διαδικτύου και υποψήφιους πελάτες σας, να "περπατήσουν" εικονικά μέσα στην επιχείρησή σας. Μάθετε περισσότερα
1.2. Πώς λειτουργεί;
Όπως και στο Street View, το Business View αποτελείται από δεκάδες (σε αρκετές περιπτώσεις από εκατοντάδες) πανοραμικές φωτογραφίες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν μία ρεαλιστική τρισδιάστατη διαδραστική εικονική περιήγηση 360 μοιρών. Σε αντίθεση όμως με το Street View δε χρειάζεται να περιμένετε από την Google πότε θα το κάνει! Καλέστε μας σήμερα για να κάνουμε την εικονική περιήγηση της επιχείρησής σας!
1.3. Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εικονική περιήγηση στο Google Business View;
Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις: Εστιατόρια, Ξενοδοχεία και γενικά καταλύματα, Καφετέριες, Κέντρα αισθητικής, Εμπορικά καταστήματα, Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, Αίθουσες ψυχαγωγίας (Θέατρα, Κινηματογράφοι κ.λπ.), Πολιτιστικά Κέντρα και οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να προβάλλει τους χώρους της.
Υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί που εξαρτώνται από τη νομοθεσία της χώρας που εδρεύει η επιχείρηση αλλά και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Google (π.χ. επιχειρήσεις σχετικές με σεξουαλικό περιεχόμενο, ναρκωτικά κ.λπ.)
1.4. Ποια είναι η σχέση σας με την Google;
Είμαστε ανεξάρτητοι εργολάβοι, κάτι που σημαίνει πως είμαστε μία μικρομεσαία επιχείρηση όπως και οι πελάτες μας! Έχουμε εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Google ως Google Street View Trusted Photographers και έχουμε όλα τα απαραίτητα δικαιώματα και εξουσιοδοτήσεις ώστε να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε και δημοσιεύουμε εικονικές περιηγήσεις απευθείας στο Google Street View, και να λειτουργούμε ως σύνδεσμος μεταξύ των επιχειρήσεων και της Google
1.5. Σε ποιες περιοχές κάνετε φωτογραφίσεις Google Business View;
Σε όλη την Ελλάδα!
1.6. Τι άλλες υπηρεσίες μπορείτε να μου παρέχετε;
Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαδικτύου. Από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων και εφαρμογών διαδικτύου έως την ψηφιακή σας διαφήμιση είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Ζητήστε να ενημερωθείτε.
1.7. Οι εικόνες του Street View είναι παλιές. Θα τις αλλάξετε;
Όχι! Οι εικόνες της εικονικής περιήγησης δεν αντικαθιστούν τις εικόνες του Street View. Προστίθενται στην πλατφόρμα του Street View ως εικόνες του εσωτερικού της επιχείρησής σας. Οι εικόνες του Street View θα αντικατασταθούν όταν ξαναπεράσει η ομάδα του Street View από το δρόμο σας. Παρ’ όλα αυτά -χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση- έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιες φορές αντικαθίσταται η σύνδεση του Street View με την εξωτερική λήψη που κάνουμε της επιχείρησης.
1.8. Τι γίνετε εάν αλλάξω τη διαρρύθμιση ή ανακαινίσω την επιχείρηση μου;
Ξανακάνουμε για εσάς και εφόσον το θέλετε νέα εικονική περιήγηση! Σε αυτή την περίπτωση σας παρέχουμε σημαντική έκπτωση

3. Οφέλη (7)

3.1. Πού θα εμφανίζετε η εικονική περιήγηση της επιχείρησής μου;
Όταν πιθανοί πελάτες αναζητούν την επιχείρησή σας στην Google, θα βλέπουν απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης τις εικόνες και την παρότρυνση να περιηγηθούν εικονικά στην επιχείρησή σας. Οι εικόνες και η σχετική παρότρυνση θα εμφανίζονται επίσης στους Χάρτες Google, στις Τοπικές σελίδες Google+ καθώς επίσης και σε άλλες υπηρεσίες της Google 24 ώρες τη μέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα σας ακόμα και στο facebook ή/και άλλα κοινωνικά δίκτυα!
3.2. Πώς επωφελείται η επιχείρησή μου από μία εικονική περιήγηση στο Google Business View;
H εικονική περιήγηση της επιχείρησής σας, σάς βοηθά να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό προσφέροντας στους υποψηφίους πελάτες σας τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στο εσωτερικό της επιχείρησης από τον υπολογιστή τους, το tablet ή το κινητό, σαν να βρισκόταν εκεί! Σας βοηθά να χτίσετε μία καλύτερη, αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη online παρουσία μέσα από τα προϊόντα της Google, τα κοινωνικά δίκτυα και την ιστοσελίδα σας!
3.3. Δεν έχω εταιρική/επαγγελματική ιστοσελίδα, μπορώ να επωφεληθώ από το Google Street View | Για επιχειρήσεις;
Φυσικά! Η εικονική περιήγηση της επιχείρησής σας θα εμφανίζεται στις αναζητήσεις Google, στους Χάρτες Google, στις Τοπικές σελίδες Google+ καθώς επίσης και σε άλλες υπηρεσίες της Google, ενώ μπορείτε εύκολα να την κοινοποιήσετε ή/και να ενσωματώσετε στα κοινωνικά δίκτυα.
3.4. Μπορώ να ενσωματώσω την εικονική περιήγηση στην ιστοσελίδα μου;
Φυσικά! Και σας παροτρύνουμε να το κάνετε και να μοιραστείτε την εμπειρία της εικονικής περιήγησης στην επιχείρησή σας με τους πελάτες σας.
Η εικονική περιήγηση μπορεί να ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα σας και σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα θέλετε. Επίσης μπορεί να ενσωματωθεί και στην σελίδα σας στο Facebook ως καρτέλα (tab).
3.5. Η εικονική περιήγηση λειτουργεί και σε tablet και κινητά τηλέφωνα;
Ναι! Η εικονική περιήγηση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες συσκευές tablet και smartphone. Είτε μέσω των περιηγητών τους (browsers) είτε μέσω των εφαρμογών Google Maps και Street View.
3.6. Επηρεάζετε η κατάταξη της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης;
Η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών και οι εικόνες και η γενικότερη εμφάνισή σας. Κάνοντας την εικονική περιήγηση της επιχείρησής σας, παρέχετε στην Google σημαντικά επιπλέον οπτικά στοιχεία της επιχείρησης καθώς και επιπρόσθετες πληροφορίες για τους χρήστες του διαδικτύου - Κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όταν δε την κοινοποιείτε στα κοινωνικά δίκτυα αυξάνεται η επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας, κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Ενώ όταν την ενσωματώνετε στην ιστοσελίδα σας αυξάνεται δραματικά ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στην ιστοσελίδα, που ίσως είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες.
3.7. Πώς μπορώ να ξέρω ότι μου φέρνει νέους πελάτες η εικονική περιήγηση; Μπορώ να μετρήσω το ROI της (Return of Investement);
Απευθείας από την εικονική περιήγηση δεν μπορείτε να έχετε κάποια στατιστικά στοιχεία, παρόλα αυτά μπορείτε να δείτε την αύξηση της κίνησης στη σελίδας σας στο Google+ Local. Μπορείτε ακόμα να κάνετε σχετική μέτρηση μέσω της αύξησης της κίνησης από τις αναζητήσεις Google. Εάν ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα σας μπορείτε να μετρήσετε την επισκεψιμότητα της σελίδας. Παράλληλα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα μπορείτε να μετρήσετε την ανταπόκριση του κοινού σας. Και μιας και το κόστος είναι εφάπαξ το ROI μόνο θα βελτιώνετε με την πάροδο του χρόνου.

5. Νομικά Θέματα (3)

5.1. Θα φαίνονται το προσωπικό και οι πελάτες στην εικονική περιήγηση;
Σκοπός της εικονικής περιήγησης είναι να προβάλλει τους χώρους της επιχείρησής σας και σε αυτό θα επικεντρωθούμε για αυτό και θα σας προτείνουμε την ώρα της φωτογράφισης να μην υπάρχει κόσμος ή όσο το δυνατόν λιγότερος. Εάν υπάρχει κόσμος κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης έχουμε τη δυνατότητα -και την υποχρέωση- να "θολώσουμε" αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ατόμων και αντικειμένων π.χ. πρόσωπα, πινακίδες αυτοκινήτων κ.λπ. Επίσης κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης μπορούμε να τοποθετήσουμε σημάνσεις στις εισόδους της επιχείρησης για να ενημερώσουμε ότι υπάρχει φωτογράφιση της επιχείρησης για το Google Business View σε εξέλιξη. Εάν επιθυμείτε να μη θολώσουν τα χαρακτηριστικά ατόμων και αντικειμένων θα πρέπει να μας παρέχετε υπεύθυνη δήλωση από το καθένα ότι επιτρέπει την εμφάνιση των χαρακτηριστικών του στο Google Street View. Ως υπεύθυνος της επιχείρησης είναι αρμοδιότητα σας να ενημερώσετε το προσωπικό και τους πελάτες σας ότι είναι σε εξέλιξη φωτογράφιση για το Google Business View και να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες άδειες.
Επιπλέον υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που απαγορεύεται η ύπαρξη ατόμων ακόμα και αν "θολώσουμε" τα χαρακτηριστικά τους όπως επιχειρήσεις που σχετίζονται με παιδιά (π.χ. παιδότοποι, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) επιχειρήσεις που σχετίζονται με την υγεία (ιατρεία, ιατρικά/διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κ.λπ.) και οποιοσδήποτε χώρος σχετίζεται με θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις.
5.2. Εάν υπάρχει κόσμος την ώρα την φωτογράφισης, τι γίνετε με τα προσωπικά δεδομένα;
Ιδανικά θα σας προτείναμε η φωτογράφιση να γίνει είτε πριν το άνοιγμα της επιχείρησης είτε μετά το κλείσιμο της ώστε να εξασφαλίσουμε ότι ούτε πελάτες ούτε μέλη του προσωπικού θα εμφανίζονται στην εικονική περιήγηση. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι αυτό δεν είναι δυνατόν πάντα, όποτε θα θέλαμε να προγραμματίσετε την φωτογράφιση ώρες που να μην υπάρχει έντονη κινητικότητα στην επιχείρηση σας. Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν η τεχνολογία πίσω από το Street View μας δίνει την δυνατότητα -και την υποχρέωση- να "θολώσουμε" αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ατόμων και αντικειμένων πχ πρόσωπα, πινακίδες αυτοκινήτων κλπ. Εάν δείτε κάτι που πρέπει να "θολώσει" μετά την δημοσίευση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή απευθείας με την Google ώστε να το θολώσουμε ή ακόμα και να διαγράψουμε οριστικά την εικονική περιήγηση.
Eμείς από την μεριά μάς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε την καταγραφή ατόμων και ότι όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο έχουν γνώση ότι εκείνη τη στιγμή γίνετε φωτογράφιση για το Google Business View. Επίσης κατά την διάρκεια της φωτογράφισης τοποθετούμε πινακίδες στις εισόδους της επιχείρησης για να ενημερώσουμε ότι υπάρχει φωτογράφιση της επιχείρησης για το Google Business View σε εξέλιξη.
5.3. Θα χρησιμοποιήσει η Google την εικονική περιήγηση και τις εικόνες με κάποιο διαφορετικό τρόπο ή σε άλλα προϊόντα της;
Η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει την εικονική περιήγηση και τις εικόνες με κάποιο διαφορετικό τρόπο σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες με σκοπό πάντα να προβάλλει ακόμα περισσότερο και καλυτέρα την επιχείρησή σας και ταυτόχρονα να δώσει όσο το δυνατόν καλύτερες πληροφορίες στους χρήστες

2. Κόστος & Χρεώσεις (5)

2.1. Πόσο κοστίζει;
Το κόστος μετριέται με σημεία λήψης. Σχεδιάζουμε κάποιες φυσικές πορείες που θα ακολουθούσε κάποιος πελάτης που θα βρισκόταν στον χώρο και ανά 3-4 περίπου μέτρα κάνουμε και μία λήψη. Οπότε το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την πολυπλοκότητα της διαρρύθμισης του χώρου και το πόσα σημεία λήψης συνολικά απαιτούνται. Ενδεικτικά για κάποιo μικρομεσαίo χώρο (~120τμ) το κόστος είναι περίπου 300 ευρώ. Ελάχιστη χρέωση είναι τα 200 ευρώ.
2.2. Μπορείτε να μου πείτε από το τηλέφωνο ή μέσω e-mail πόσο θα κοστίσει για την επιχείρηση μου;
Όχι, όπως είπαμε προηγουμένως το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την πολυπλοκότητα της διαρρύθμισης του χώρου και το πόσα σημεία λήψης συνολικά απαιτούνται. Θα πρέπει να δούμε το χώρο και σε συνεννόηση μαζί σας να υπολογίσουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε και να υπολογίσουμε το συνολικό κόστος. Για επιχειρήσεις που δεν είναι εύκολη η φυσική παρουσία μας μπορούμε αφού μας στείλετε κάποιες απλές φωτογραφίες του χώρου σας (ακόμα και από το κινητό σας) να υπολογίσουμε χοντρικά το κόστος. Και πάλι όμως χωρίς ακρίβεια.
2.3. Υπάρχει κάποια συνδρομή ή επιπλέον χρέωση;
Το ποσό με το οποίο θα χρεωθείτε είναι εφάπαξ. Δεν υπάρχει κάποια άλλη συνδρομή ή επιπλέον χρέωση.
Ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά στην φωτογράφιση και χρειαστεί να την επαναλάβουμε δεν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση.
Εάν όμως θέλετε κάποιες επιπλέον υπηρεσίες (π.χ. σχεδιασμός ιστοσελίδας, διαχείριση διαφημίσεων κ.λπ.) τότε μπορεί να υπάρξει επιπλέον χρέωση για την οποία θα ενημερωθείτε κατά περίπτωση. Επιπλέον εάν αποφασίσετε κάποια στιγμή στο μέλλον να ξανακάνετε την εικονική περιήγηση, παρέχουμε σημαντική έκπτωση στις επαναλαμβανόμενες φωτογραφίσεις.
2.4. Πληρώνω κάτι για την φιλοξενία της εικονικής περιήγησης;
Όχι! Η εικονική περιήγηση 360° φιλοξενείται στους servers της Google για πάντα χωρίς κάποια χρέωση.
2.5. Έχω παραπάνω από 1 καταστήματα/επιχειρήσεις, γίνετε κάποια έκπτωση;
Ναι! Είτε διαθέτετε παραπάνω από 1 καταστήματα/επιχειρήσεις είτε είστε παραπάνω από ένας επιχειρηματίας και θέλετε όλοι μαζί να παραγγείλετε την φωτογράφιση της επιχείρησής σας γίνεται έκπτωση ανάλογη των επιχειρήσεων που θα φωτογραφηθούν. Ζητήστε να σας ενημερώσουμε για το τελικό κόστος!

4. Διαδικασία (9)

4.1. Τι χρειάζεται για να κάνει μία επιχείρηση εικονική περιήγηση στο Google Business View;
Καταρχάς θα πρέπει να έχετε επιβεβαιωμένη καταχώρηση στο Google My Business. Εάν δεν έχετε θα σας βοηθήσουμε να κάνετε την καταχώρηση καθώς επίσης και θα επιταχύνουμε τη διαδικασία επιβεβαίωσης της επιχείρησής σας χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση.
Για να παραγγείλετε τη φωτογράφιση του χώρου μιας επιχείρησης θα πρέπει να είστε ο νόμιμος εκπρόσωπος της ή να έχετε σχετική εξουσιοδότηση από την επιχείρηση. Επίσης θα σας συμβουλεύαμε να μιλήσετε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε η φωτογράφιση των εξωτερικών ή κοινόχρηστων χώρων. Σε ορισμένες περιοχές η φωτογράφιση των εξωτερικών ή/και κοινόχρηστων χώρων μπορεί να μην επιτρέπεται (π.χ. shops-in-shops, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια κ.λπ.). Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε κανονικά την φωτογράφιση της επιχείρησής σας με τη διαφορά ότι η εικονική περιήγηση θα ξεκινά ακριβώς μπροστά στην πόρτα σας.
4.2. Μπορώ να το κάνω μόνος μου;
Θεωρητικά Ναι. Εάν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και περάσετε τη διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης!
Στην πράξη όμως όχι. Λόγω της πολυπλοκότητας και των υψηλών απαιτήσεων που έχει η διαδικασία κατασκευής και δημοσίευσης μίας εικονικής περιήγησης. Ως πιστοποιημένοι φωτογράφοι του Google Street View, έχουμε αυστηρές προδιαγραφές στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε, την τεχνική και μεθοδολογία της φωτογράφισης και της μετέπειτα επεξεργασίας, αλλά και της διαχείριση της πλατφόρμας του Street View, ενώ έχουμε εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Google ώστε να μπορούμε να δημοσιεύουμε τις εικονικές περιηγήσεις για εσάς και την επιχείρηση σας. Επιπλέον κάθε εικονική περιήγηση πριν δημοσιευθεί περνάει από ποιοτικό έλεγχο από την Google, ώστε να διασφαλιστούν τα υψηλά standards που έχει θέσει η Google!
4.3. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δημοσιευθεί η εικονική περιήγηση;
Κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να δημοσιεύσουμε την εικονική περιήγηση της επιχείρησής σας το συντομότερο δυνατό. Παρότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, συνήθως χρειάζονται 7 - 10 μέρες για να δημοσιευθεί η εικονική περιήγηση. Εάν χρειάζεται μπορούμε να σας κρατάμε ενήμερους για κάθε βήμα της διαδικασίας, παρ’ όλα αυτά την τελική εικονική περιήγηση θα μπορέσετε να την δείτε μόνο μετά την δημοσίευσή της.
4.4. Πόση ώρα διαρκεί η φωτογράφιση;
Εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την πολυπλοκότητας της διαρρύθμισης του χώρου. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιχείρησή σας πρέπει να λειτουργήσει οπότε προσπαθούμε να μην εμποδίζουμε και να κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζεται μία με μιάμιση ώρα.
4.5. Πρέπει να κάνω κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν τη φωτογράφιση;
Όχι. Καλό θα ήταν όμως να έχετε καθαρίσει το χώρο, να έχετε μετακινήσει αντικείμενα που δε θέλετε να φαίνονται και να έχετε ελέγξει ότι όλα τα φώτα λειτουργούν. Φωτογραφίζουμε τον χώρο όπως θα τον δει ο πελάτης σας χωρίς πρόσθετους φωτισμούς, φλας κ.λπ.
4.6. Πρέπει να κάνουμε την φωτογράφιση ενώ η επιχείρηση είναι κλειστή;
Όχι απαραίτητα. Σε κάποιες κατηγορίες επιχειρήσεων προτείνουμε να γίνει η φωτογράφιση είτε πριν το άνοιγμα της επιχείρησης είτε μετά το κλείσιμο της ώστε να εξασφαλίσουμε ότι ούτε πελάτες ούτε μέλη του προσωπικού θα εμφανίζονται στην εικονική περιήγηση. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι αυτό δεν είναι δυνατόν πάντα, όποτε θα θέλαμε να προγραμματίσετε την φωτογράφιση σε ώρες που να μην υπάρχει έντονη κινητικότητα στην επιχείρησή σας. Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό η τεχνολογία πίσω από το Street View μας δίνει τη δυνατότητα -και την υποχρέωση- να "θολώσουμε" αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ατόμων και αντικειμένων π.χ. πρόσωπα, πινακίδες αυτοκινήτων κ.λπ.
4.7. Μπορώ να κάνω νέα εικονική περιήγηση της επιχείρησής μου μετά από λίγο καιρό;
Φυσικά! Οι επιχειρήσεις αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα. Είτε την διακόσμηση τους είτε τα προϊόντα τους. Μπορείτε να κάνετε ξανά νέα εικονική περιήγηση όσο συχνά και όποτε θέλετε εσείς. Επιπλέον παρέχουμε σημαντική έκπτωση στις επαναλαμβανόμενες φωτογραφίσεις.
4.8. Ποιοι χώροι της επιχείρησης μου θα φωτογραφηθούν;
Συνήθως φωτογραφίζουμε τους χώρους στους οποίους έχουν πρόσβαση και οι πελάτες σας. Όμως εσείς θα μας υποδείξετε ποιους χώρους θέλετε να συμπεριλάβουμε και ποιους όχι. Θα σας προτείνουμε να μην συμπεριλάβετε ανοργάνωτους χώρους ενώ θα σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε χώρους που δεν έχουν πρόσβαση οι πελάτες σας, με ιδιαίτερη σημασία όμως για αυτούς π.χ. η κουζίνα ενός εστιατόριου ώστε να δείξετε την οργάνωση και την καθαριότητα αυτών των χώρων.
4.9. Τι ώρα πρέπει να προγραμματίσουμε την φωτογράφιση;
Μπορούμε να κανονίσουμε την φωτογράφιση οποιαδήποτε ώρα υπάρχει διαθέσιμος φωτογράφος και ταυτόχρονα εξυπηρετεί την επιχείρησή σας. Ιδανικά θα σας προτείναμε η φωτογράφιση να γίνει είτε πριν το άνοιγμα της επιχείρησης είτε μετά το κλείσιμο της ώστε να εξασφαλίσουμε ότι ούτε πελάτες ούτε μέλη του προσωπικού θα εμφανίζονται στην εικονική περιήγηση. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι αυτό δεν είναι δυνατόν πάντα, όποτε θα θέλαμε να προγραμματίσετε την φωτογράφιση ώρες που να μην υπάρχει έντονη κινητικότητα στην επιχείρησή σας. Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν η τεχνολογία πίσω από το Street View μας δίνει την δυνατότητα -και την υποχρέωση- να "θολώσουμε" αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ατόμων και αντικειμένων π.χ. πρόσωπα, πινακίδες αυτοκινήτων κ.λπ.

6. Google My Business (4)

6.1. Μπορώ να τροποποιήσω την καταχώρηση της επιχείρησής μου στο Google My Business;
Ναι, με το λογαριασμό σας Google μπορείτε να τροποποιήσετε την καταχώρησή σας. Επιπλέον μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους χρήστες που έχουν σχολιάσει την επιχείρησή σας και να εκμεταλλευτείτε το Google Adwords και τις προσφορές Google. Εμείς σας παρέχουμε βασική εκπαίδευση στο πώς να διαχειρίζεστε την καταχώρηση σας στο Google My Business, ενώ μπορούμε κατόπιν συμφωνίας να αναλάβουμε και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη χρειαστείτε.
6.2. Η επιχείρηση μου δεν έχει καταχώρηση στο Google My Business. Μπορώ να δημιουργήσω την καταχώρηση;
Ναι! Μπορείτε να κάνετε την καταχώρηση της επιχείρησής σας στο Google My Business στη σελίδα: http://www.google.com/business/
6.3. Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το Google My Business;
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο βοήθειας Google My Business. https://support.google.com/business/?hl=el
6.4. Μπορώ να προσθέσω επιπλέον φωτογραφίες της επιχείρησής μου;
Ναι. Από την στιγμή που η εικονική περιήγηση της επιχείρησής σας έχει δημοσιευθεί και έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας Google My Business μπορείτε να ανεβάσετε όσες φωτογραφίες θέλετε.