Τι είναι τo Google Business View

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουμε το Google Street View - Μία υπηρεσία της Google η οποία δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να περπατήσουν εικονικά σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο ή δρόμο, σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο σημείο το οποίο τους ενδιαφέρει. Η Google λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη επιτυχία και απήχηση που γνώρισε η υπηρεσία Street View παγκοσμίως, αποφάσισε να δημιουργήσει το Google Business View.

Σε απλά λόγια το Google Business View είναι το Street View για το εσωτερικό των επιχειρήσεων. Με το Google Business View μπορείτε να προσκαλέσετε τους χρήστες του διαδικτύου και υποψήφιους πελάτες σας, να περιηγηθούν εικονικά στην επιχείρησή σας μέσω των αναζητήσεων Google, των χαρτών της Google, τη σελίδα σας στο Google Plus, από την ιστοσελίδα σας ακόμα και από το facebook ή/και άλλα κοινωνικά δίκτυα 24 ώρες τη μέρα, 365 ημέρες το χρόνο!

To Google Business View αποτελεί λοιπόν την επέκταση, του γνωστού πλέον Street View, στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Οι χρήστες του διαδικτύου δεν περιηγούνται εικονικά μόνο στους δρόμους των πόλεων μέσω του Google Street View, μπορούν επιπλέον με ένα κλικ να «περπατήσουν» στο εσωτερικό της επιχείρησής σας σαν να βρίσκονταν εκεί από τον υπολογιστή, το κινητό, ή το tablet τους, ακριβώς σαν να ήταν εκεί! Δεν είναι συναρπαστικό;Γιατί μία επιχείρηση χρειάζεται το Google Business View;

Γενικά οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλύτερα και ταχύτερα μέσω των οπτικών ερεθισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες σας αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας κυρίως με τα «μάτια».

Βελτιώστε την εμφανίση σας στη Google. Όταν πιθανοί πελάτες αναζητούν την επιχείρησή σας στην Google™, θα βλέπουν απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης τις εικόνες και την παρότρυνση να περιηγηθούν εικονικά στην επιχείρησή σας. Η καταχώρησή σας θα συμπεριλαμβάνει πλέον και μία θεαματική πρόσκληση σε μία εικονική περιήγηση στο εσωτερικό της επιχείρησής σας!

Οι εικόνες και η σχετική παρότρυνση θα εμφανίζονται επίσης στους Χάρτες Google™, στις Τοπικές σελίδες Google+™ καθώς επίσης και σε άλλες υπηρεσίες της Google™!

Το Google Business View σας δίνει το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στο 80% των καταναλωτών που αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες σαν τις δικές σας στην Google.

Παράλληλα το 89% των αναζητήσεων στο παγκόσμιο internet παρέχεται από την Google! Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή σας θα έχει πολλάπλασια online παρουσία.


Δείτε τα οφέλη

Θέλετε να μαθέτε περισσότερα για τα οφέλη που θα έχει η επιχίρηση σας και όλα τα πλεονεκτήματα των υπηρεσίών που προσφέρει η InsideView;

Κάντε κλικ εδώ

Ιστορία

Το Google Business View ξεκίνησε ως Google Business Photos. Είναι βασισμένο στις ίδιες τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί το Google Street View ώστε να παρουσιάζει υψηλής ποιότητας διαδραστικές εικονικές περιηγήσεις 360 μοιρών.

Από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί από την Google η εικονική περιήγηση, ο σύνδεσμος προς αυτήν έχει τίτλο «δείτε μέσα» και εμφανίζεται απευθείας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις σελίδες Google Plus, στους χάρτες Google και σε άλλες υπηρεσίες της Google.

Το Google business photos δημιουργήθηκε από την Google τον Απρίλιο του 2010. Στην αρχή ήταν διαθέσιμο μόνο σε 30 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας. Έως τον Ιανουάριο του 2013, 100.000 επιχειρήσεις είχαν ήδη δημιουργήσει την εικονική περιήγηση στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων τους. Το 2014 η Google μετονόμασε Google Business Photos σε Google Business View. Το 2015 ανακοίνωσε ότι μετονομάζει ξανά το Business View σε Street View | Trusted.

Η τελευταία μετονομασία έγινε επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ των επιχειρήσεων μιας και η Google διέθετε ένα ακόμα πρόγραμμα το οποίο ονομαζόταν Google Views.

Στην Eλλάδα το Google Street View | Trusted ξεκίνησε στα τέλη του 2015.